This wiki uses the Creative Commons Attribution Share-Alike 4.0 (International) license.
Template:FA/27: Difference between revisions
From Camianpedia
Jump to navigationJump to search
Now, Faster (talk | contribs) Created page with "left|50px The '''cheetah''' is the common name for the large predatory mammal classified as ''Acinonyx jubatus'' in the Felidae family. Once widespread in Africa and Asia, the cheetah is now limited to some areas of East and Southern Africa, Iran, and northwestern Afghanistan. According to surveys conducted in the 1990s, the African population totals approximately 12,000 specimens, with the largest group found in Ethiopia" |
Now, Faster (talk | contribs) No edit summary |
||
| Line 2: | Line 2: | ||
The '''cheetah''' is the common name for the large predatory mammal classified as ''Acinonyx jubatus'' in the Felidae family. | The '''cheetah''' is the common name for the large predatory mammal classified as ''Acinonyx jubatus'' in the Felidae family. | ||
Once widespread in [[Africa]] and [[Asia]], the cheetah is now limited to some areas of East and Southern [[Africa]], [[Iran]], and northwestern [[Afghanistan]]. According to surveys conducted in the 1990s, the African population totals approximately 12,000 specimens, with the largest group found in [[Ethiopia]] | Once widespread in [[Africa]] and [[Asia]], the cheetah is now limited to some areas of East and Southern [[Africa]], [[Iran]], and northwestern [[Afghanistan]]. According to surveys conducted in the 1990s, the African population totals approximately 12,000 specimens, with the largest group found in [[Ethiopia]]. | ||
Latest revision as of 17:41, 25 January 2026
The cheetah is the common name for the large predatory mammal classified as Acinonyx jubatus in the Felidae family.
Once widespread in Africa and Asia, the cheetah is now limited to some areas of East and Southern Africa, Iran, and northwestern Afghanistan. According to surveys conducted in the 1990s, the African population totals approximately 12,000 specimens, with the largest group found in Ethiopia.